Vi gratulerer Vestmarka med nytt samfunnshus

Trykket i Jul i Eidskog 1984. Skrevet av Hallvard Sørli.
Publisert på Vestmarkaboka 16.02.2017.


Styret for Vestmarka samfunnshus hadde invitert til offisiell åpning av samfunnshuset onsdag den 30. mai kl. 19. Invitert var andelshavere, representanter for kommunale myndigheter med ordføreren i spissen og ellers de som hadde hatt noe med huset å gjøre.

Ca. 160 deltagere møtte til festen. Det bugnet av liljekonval på alle bord, og festsalen var fullsatt idet Hallvard Sørli ønsket alle velkommen. Han rettet samtidig en takk til alle de som på en eller annen måte hadde bidratt til et så sjeldent fint resultat.

Det ble servert deilig middag som Edith Hjerpseth hadde ansvaret for. Kveldens toastmaster var Kaare Fjeld. Til festen hadde Svein Hjerpset skrevet en velformulert prolog som han leste sjøl.

Til anledningen var det også skrevet to festlige sanger, en som mintes det gamle, gode Lokalet, og en som behandlet framdriften av det nye.

Under middagen ble det overrakt et stort veggteppe fra Den norske Creditbank og pengegaver fra Eidskog kommune og Vinger Sparebank. Vestmarka elektriske interessentskap, med støtte fra Vinger Sparebank, hadde gitt et flunkende nytt elektronisk orgel.

Mildor Arnesen overrakte et veggteppe til samfunnshuset, og det var blomster fra entreprenører og håndverkere. Fra før var det kommet gaver fra Synnøve Bakken, Andor Ingelsrudøya, Synnøve Sørensen og Else Fredland-Hansen.

Representantskapets ordfører, Leif Heggen, takket for alle gavene. Det ble mange taler der vestmarkingene ble ønsket tillykke med det nye samfunnshuset. Flere talere var imponert over ordningen med at kommunen står økonomisk ansvarlig for driften.

Johnny Kristiansens orkester medvirket med god musikk.

Endelig hadde vestmarkingene fått sitt etterlengtede forsamlingshus!

Vestmarka samfunnshus
Vestmarka samfunnshus

Kommentarer kan sendes til redaksjon@vestmarka.info.